Postcrossing & Books – De grote Gatsby

Er zijn zo veel mooie boeken en meestal heb ik dan ook een enorm lange lijst van boeken die ik nog wil lezen. Wel blijf ik zo meestal binnen mijn comfortzone, terwijl je juist zulke mooie dingen kan ontdekken als je daar eens uitstapt! Maar welk boek kies je dan? Ik besloot dus om andere mensen om advies te vragen en combineer dat met Postcrossing: Je stuurt een willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart en krijgt vervolgens van een ander willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart terug. Ik vraag mensen dus om op de kaart te schrijven wat hun favoriete boek is. In Postcrossing & books deel ik graag de ontvangen tips met jullie!

Deze kaart ontving ik van Suzanne uit de Verenigde Staten:

Ze raadt me aan om De grote Gatsby te lezen.

De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald, 1925, ISBN 9789026951879

Dit boek wordt omschreven als een portret van Amerika in de jaren 20 uit de vorige eeuw. Gatsby is een mysterieuze rijke man die alles lijkt te hebben, maar hij heeft ook een geheim. Nick Garraway woont naast Jay Gatsby en via zijn ogen zien we hoe zijn buurman leeft. Grootse feesten worden gegeven, waarbij Gatsby zelf op de achtergrond blijft. Wel is hij het middelpunt van allerlei geruchten van wat hij op zijn kerfstok zou hebben staan, tot aan moord toe. Gatsby blijkt, nog altijd, verliefd te zijn op Daisy, het nichtje van Nick. Die is getrouwd, maar Nick zorgt toch voor een hernieuwde ontmoeting tussen zijn nichtje en Gatsby. Hiermee zet de vernietiging in.

F. Scott Fitzgerald was een Amerikaanse schrijver. Hij schreef diverse korte verhalen en boeken. De grote Gatsby wordt als zijn meesterwerk beschouwd. Dit boek is meermaals verfilmd.

Mijn leeservaring

Het verhaal is erg mooi geschreven, maar toch wist het me niet bijzonder te boeien. Dat komt omdat er helemaal niet zo veel gebeurt. Pas aan het einde van het boek komt het verhaal in een stroomversnelling terecht. Nadat ik ook de film gezien heb, kon ik het verhaal wel meer waarderen. Maar ik heb toch een voorkeur voor een plot waarin meer gebeurtenissen verwerkt zijn.

Oordeel: *** sterren

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *