Postcrossing & books – De kleine heks

Er zijn zo veel mooie boeken en meestal heb ik dan ook een enorm lange lijst van boeken die ik nog wil lezen. Wel blijf ik zo meestal binnen mijn comfortzone, terwijl je juist zulke mooie dingen kan ontdekken als je daar eens uitstapt! Maar welk boek kies je dan? Ik besloot dus om andere mensen om advies te vragen en combineer dat met Postcrossing: Je stuurt een willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart en krijgt vervolgens van een ander willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart terug. Ik vraag mensen dus om op de kaart te schrijven wat hun favoriete boek is. In Postcrossing & books deel ik graag de ontvangen tips met jullie!

Deze kaart ontving ik uit Duitsland:

Deze kaart ontving ik van Margit uit Duitsland. De kaart past bij de boekentip die ik kreeg:

My favourite book? That’s easy! Forever and ever it will be “Die kleine Hexe” von Otfried Preussler. This story is so full of lovely people, wisdom… I love it!! This story is with me since I am 4 years old. So glad about this. And I love the illustrations from Winnie Gebhard-Gayler.

Met dit enthousiasme heb ik meteen zin om te starten met lezen!

De kleine heks

Otfried Preussler, 1957, ISBN 9789047711193

De kleine heks is een jeugdboek waarin de kleine heks heel graag mee wil dansen met de andere heksen op Walpurgisnacht. Dat mag echter niet, want ze is te jong. Als ze toch gaat en betrapt wordt, pakken de andere heksen haar bezem af. Maar als ze het hele jaar een goede heks is, mag ze volgend jaar wél meedansen. Met behulp van haar raaf Abraxas doet de kleine heks haar best om een goede heks te zijn. Toch kan ze het niet laten om wat streken uit te halen.

Otfried Preussler was een Duitse schrijver. Hij heeft diverse jeugdboeken geschreven. Het boek waarmee deze auteur bekend werd is Meester van de zwarte molen. Zowel dit boek als het boek De kleine heks zijn verfilmd.

Mijn leeservaring

Wat een leuk kinderboek is dit! Ik heb het als kind nooit gelezen, maar heb er nu als volwassene ook van kunnen genieten. De kleine heks is echt een leuk personage, juist door de streken die ze uithaalt. De kleurrijke illustraties in het boek maken het verhaal helemaal af.

Oordeel: **** sterren

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *