Postcrossing & books – Het oneindige verhaal

Er zijn zo veel mooie boeken en meestal heb ik dan ook een enorm lange lijst van boeken die ik nog wil lezen. Wel blijf ik zo meestal binnen mijn comfortzone, terwijl je juist zulke mooie dingen kan ontdekken als je daar eens uitstapt! Maar welk boek kies je dan? Ik besloot dus om andere mensen om advies te vragen en combineer dat met Postcrossing: Je stuurt een willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart en krijgt vervolgens van een ander willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart terug. Ik vraag mensen dus om op de kaart te schrijven wat hun favoriete boek is. In Postcrossing & books deel ik graag de ontvangen tips met jullie!

Deze kaart ontving ik van Katja uit Duitsland:

Ze schrijft:

A famous German book would be The neverending story by Michael Ende.

Het oneindige verhaal

Michael Ende, 1979, ISBN 9789021801438

Als Bastiaan een boekwinkel in vlucht, stuit hij op het boek Het oneindige verhaal. Hij steelt dit boek en verstopt zich op zolder om daar het boek te lezen. Hij wordt al snel het verhaal ingeslepen, eerst nog figuurlijk, maar om 12 uur ‘s nachts zelfs letterlijk. De koningin van het land Fantásië roept hem, kan hij haar helpen?

Het oneindige verhaal is een jeugdboek voor lezers vanaf 10 jaar. Bijzonder is dat het boek 26 hoofdstukken telt waarvan elk begint met de opeenvolgende letter uit het alfabet.

Michael Ende was een Duitse schrijver. Zijn eerste jeugdboek was Jim Knoop en Lucas de machinist. Zijn boek Het oneindige verhaal is vertaald in meer dan 20 talen, heeft vele bekroningen gekregen waaronder de Zilveren Griffel en is verfilmd.

Mijn leeservaring

De film had ik al gezien, maar het boek stond nog steeds ongelezen in mijn kast. Ik weet niet zo goed waarom ik zo lang gewacht heb om dit te lezen.Wat een heerlijk boek! Het eerste deel herkende ik nog van de film, maar het boek gaat nog een stuk verder.

De ontwikkeling die Bastian doormaakt vond ik erg mooi. Hij wordt zelfverzekerder, tot op het punt dat hij bijna vergeet wie hij echt is, maar hij vindt zichzelf gelukkig ook weer terug. De wereld vind ik fantastisch, de wezens zijn leuk bedacht. De draak Falkor is een grote favoriet. Bonus zijn de tekeningen die steeds aan het begin van een hoofdstuk staan.

Oordeel: **** sterren

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *