Postcrossing & Books – One for the Murphys

Er zijn zo veel mooie boeken en meestal heb ik dan ook een enorm lange lijst van boeken die ik nog wil lezen. Wel blijf ik zo meestal binnen mijn comfortzone, terwijl je juist zulke mooie dingen kan ontdekken als je daar eens uitstapt! Maar welk boek kies je dan? Ik besloot dus om andere mensen om advies te vragen en combineer dat met Postcrossing: Je stuurt een willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart en krijgt vervolgens van een ander willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart terug. Ik vraag mensen dus om op de kaart te schrijven wat hun favoriete boek is. In Postcrossing & Books deel ik graag de ontvangen tips met jullie!

Deze kaart ontving ik uit de Verenigde Staten:

De kaart is geschreven door Julia. Ze schrijft me:

One book I recommend is One for the Murphys. The characters are great, and you’ll keep wanting to know more about the main character. I’ve read this book many times and it is still one of my favorites!

En dus kocht ik dit boek, zodat ik kon gaan ontdekken of ik net zo enthousiast ben over dit boek als Julia!

One for the Murphys

Carley en haar moeder belanden allebei in het ziekenhuis. Zodra Carley hersteld is, wordt ze als pleegkind naar de familie Murphys gebracht. Carley heeft haar muren hoog opgetrokken en voelt veel weerstand – toch kan ze niet om de liefhebbende familie heen. Ze ontdekt steeds meer wat ze thuis miste en gaat zich steeds meer thuis voelen bij de Murphys. Maar dan wordt haar moeder uit het ziekenhuis ontslagen en die wil haar dochter terug.

De Amerikaanse Lynda Mullaly Hunt was vroeger docent, maar tegenwoordig is ze auteur. Ze organiseert retreats voor schrijvers en illustratoren. Zelf schreef ze de bestseller Fish in a tree (in het Nederlands uitgebracht onder de naam Vis in een boom). One for the Murphys was haar debuutroman.

Mijn leeservaring

Wat ben ik blij dat ik via Postcrossing op dit boek gewezen ben! Ik voelde meteen ontzettend met Carley mee. Het ongemak van ineens een pleegkind worden, het optrekken van muren om zich te beschermen, langzaamaan mensen weer toelaten in je leven – alles wordt zo invoelend beschreven. Carley heeft geen gemakkelijk leven en daar heeft ze misschien niet eens echt bij stil gestaan, pas bij de Murphys beseft ze hoe het ook kan zijn. Hartbrekend is het. Tegelijkertijd is haar tijd bij de Murphys ook hartverwarmend. Toch blijft dat ook steeds een scherp randje hebben, want Carley wordt heen en weer geslingerd tussen haar gevoelens voor haar pleeggezin en loyaliteit aan haar echte moeder. Het verhaal is realistisch en wordt nergens te zoetsappig of te dramatisch. Het voelt echt en maakt daardoor diepe indruk. Aan het einde van het verhaal moest ik zelfs even een traantje wegpinken. Dit is zeker een boek dat ik vaker zal willen lezen!

Oordeel: ***** sterren!

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *