Postcrossing & Books – The time traveller’s wife

Er zijn zo veel mooie boeken en meestal heb ik dan ook een enorm lange lijst van boeken die ik nog wil lezen. Wel blijf ik zo meestal binnen mijn comfortzone, terwijl je juist zulke mooie dingen kan ontdekken als je daar eens uitstapt! Maar welk boek kies je dan? Ik besloot dus om andere mensen om advies te vragen en combineer dat met Postcrossing: Je stuurt een willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart en krijgt vervolgens van een ander willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart terug. Ik vraag mensen dus om op de kaart te schrijven wat hun favoriete boek is. In Postcrossing & Books deel ik graag de ontvangen tips met jullie!

Dit keer ontving ik een kaart van Felice uit de Verenigde Staten:

Felice schrijft:

I used to read a lot of books when I was younger, but became more of an occasional reader. Since last year I’ve started reading more again. A favorite is Time travelers wife by Audrey Niffenegger.

The Time traveler’s wife

Audrey Niffenegger, 2005, ISBN 9780099546184

Clare is zes jaar oud als ze Henry ontmoet, die op dat moment 36 jaar oud is. Ze trouwen met elkaar als Clare 22 is en Henry 30 is. Dit lijkt onmogelijk, maar Henry heeft een zeldzame aandoening waardoor hij zich op momenten, met name als hij veel stress heeft, ineens in zijn eigen verleden of toekomst bevindt. Hij heeft er geen enkele controle op en kan dus zomaar ineens verdwijnen. Samen met Clare probeert hij desondanks een zo normaal mogelijk leven te leiden.

Audrey Niffenegger is een Amerikaanse schrijfster en kunstenares. The time traveler’s wife, naar het Nederlands vertaald onder de titel De vrouw van de tijdreiziger, was haar debuutroman. In 2009 verscheen een verfilming van deze roman. Haar tweede roman verscheen kort hierna, vertaald als De tweeling van Highgate.

Mijn leeservaring

Ik vind het een interessant concept, een man die in zijn eigen leven heen en weer reist. Doordat het verhaal vanuit zowel het perspectief van Henry als uit dat van Clare verteld wordt, kreeg ik meer gevoel voor hoe zoiets zou zijn: voor de man hoe het was om steeds op de gekste plekken en jaartallen te belanden, soms in onmogelijke situaties terecht te komen. Voor de vrouw om altijd maar (in angst) te moeten wachten tot haar man weer terugkomt.

Ondanks deze originele insteek begon het me op een gegeven moment wel te langdradig te worden. Ook hun leven sukkelt maar een beetje door, ondanks het tijdreizen. Het verhaal kon me niet echt meer boeien, omdat er eigenlijk te weinig (nieuws) gebeurde. Tegen het einde van het boek wordt het weer interessanter en begon ik toch weer met interesse te lezen.

Oordeel: *** sterren

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *