Postcrossing & Books – The tribes of Palos Verdes

Er zijn zo veel mooie boeken en meestal heb ik dan ook een enorm lange lijst van boeken die ik nog wil lezen. Wel blijf ik zo meestal binnen mijn comfortzone, terwijl je juist zulke mooie dingen kan ontdekken als je daar eens uitstapt! Maar welk boek kies je dan? Ik besloot dus om andere mensen om advies te vragen en combineer dat met Postcrossing: Je stuurt een willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart en krijgt vervolgens van een ander willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart terug. Ik vraag mensen dus om op de kaart te schrijven wat hun favoriete boek is. In Postcrossing & books deel ik graag de ontvangen tips met jullie!

Deze kaart ontving ik van Erin uit de Verenigde Staten:

Ze schrijft dat haar favoriete boek Tribes of Palos Verdes is.

The tribes of Palos Verdes

Joy Nicholson, 1997, ISBN 9780312195328

Dit boek gaat over een familie die in Palos Verdes woont, in Californiƫ. Het lijkt vooral een coming-of-age verhaal te zijn dat draait rondom het veertienjarige meisje Medina Mason. Onder alle stress die het gezin meemaakt houdt het huwelijk van haar ouders geen stand. Haar broer zoekt zijn troost in drugs, zij in de oceaan waar ze tijdens het surfen alles van zich af kan zetten.

Joy Nicholson is een Amerikaanse auteur. The tribes of Palos Verdes is haar debuut. Dit boek is geĆÆnspireerd op haar eigen ervaringen met het opgroeien in Palos Verdes, wat voor haar een tumultueuze tijd was. Verder schreef zij The Road to Esmeralda.

Mijn leeservaring

The tribes of Palos Verdes is een mooie coming of age roman die laat zien hoe lastig het is voor een veertienjarig meisje om op te groeien in een omgeving waar ze niet goed lijkt te passen en binnen een familie die ontspoort. De personages bleven wel wat aan de oppervlakte en het is vooral door het emotionele einde dat de roman me toch nog wist te raken. Ik ben nu ook wel benieuwd naar de verfilming.

Oordeel: *** sterren

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *